Odakint tombol a nyár és a nagy meleg nem hozza meg a kedvet ahhoz, hogy sok időt töltsünk a konyhában. Ráadásul a babavárással kapcsolatos teendők is csak szaporodnak. Egy zsúfoltabb napra állítottam össze mai menüajánlatomat.

A mai ajánlatban tízóraira szedret ajánlok, amelynek igen kedvező tulajdonságai vannak. Vitaminokban nagyon gazdag gyümölcsünk, melyek közül az A, B1, B6, C vitamin és folsav tartalma említendő. Vitamintartalma mellett ásványi anyagokban is gazdag, mint a kálium, kálcium, mangán, vas, réz, magnézium, illetve antioxidáns flavonoidtartalma is kiemelendő. Nyersen fogyasztva jutunk hozzá leginkább a benne rejlő vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, de szörpként vagy lekvárként elkészítve is csak ajánlani tudom.

Tipp: jégkocka tartóba tegyünk 1-1 szem szedret és engedjünk rá vizet, majd fagyasszuk le. Nagyon jól fog mutatni a nyári melegben ez a szedres jégkocka a poharunkban.

Séfmami mai ajánlata:

Reggeli:

szilvalekváros kenyér vagy zsemle (mert a szilvalekvár kifejezetten jót tesz az emésztésnek), 1 bögre kakaó

Tízórai:

egy marék szeder

Ebéd:

sült csirkecomb párolt zöldségekkel és feta sajttal (a csomagoláson ellenőrizzük, hogy a sajt pasztőrözött tejből készüljön!)

Uzsonna:

zabkeksz, őszibarack

Vacsora:

1 pár virsli, zsemlével, mustárral

Szerző: Séfmami  2014.07.15. 18:13 Szólj hozzá!

Címkék: Várandósság Receptek Terhesség Főzés Kismama Étrend Nyári étrend Egyszerű recept Gyors ételek Kismama étrend Tudnivalók Kismamáknak Jótanácsok kismamáknak Mintaétrend

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr306509015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása