Ezen a héten csiperke gombából készítettem ebédet. Ismét egy gyors és egyszerű ételt mutatok be, amellyel nem kell sokat pepecselni a konyhában.

Szeretem a gombát, mégis viszonylag kevés alkalommal fogyasztom. Egy bevásárlás alkalmával csiperke gombát vettem és ebből készítettem el az ebédet. Időközben utánanéztem a gombafogyasztás kedvező hatásainak.

A gombákra jellemző, hogy zsírtartalmuk alacsony, viszont rosttartalmuk magas. Kiemelendő, hogy teljes értékű fehérjekészlettel rendelkeznek, ezért célszerű lenne minél többet fogyasztani belőlük.. A csiperke jelentős mennyiségű káliumot és foszfort tartalmaz.

És kiderült, hogy nem csak én fogyasztok viszonylag kevés alkalommal gombás ételeket, mert ez hazánkban általában jellemző. Kevesebbet fogyasztunk gombát, mint az európai átlag. 

Tehát a mai napon kicsit megpróbálom népszerűsíteni a csiperke gombát.

Séfmami mai ajánlata:

Reggeli:

kefír, zsemle, uborka

Tízórai:

zabkeksz

Ebéd:

tojásos gomba, 2 db magos kiflivel

Hozzávalók 1 főre:

  • 2-3 db csiperke gomba
  • 2 db tojás
  • kevés olaj

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, megmossuk és apróra szeleteljük. Kevés olajon dinsztelni kezdjük. Amikor kicsit megpuhultak ráütjük a tojásokat és megsütjük. Ízlés szerint sóval ízesítjük.

 tojasos gomba1.jpgtojasos gomba2.jpg

 

 

 

Uzsonna:

őszibarack turmix

Hozzávalók 1 főre:

  • 3-4 db őszibarack
  • 2-3 dl tej

Elkészítés:

A barackokat megpucoljuk, kockára vágjuk és turmixgépbe tesszük. Ráöntjük a tejet és összeturmixoljuk.

Vacsora:

2 szelet kenyér, sonkával, paradicsommal

Szerző: Séfmami  2014.08.08. 08:30 Szólj hozzá!

Címkék: Várandósság Receptek Terhesség Főzés Kismama Étrend Nyári étrend Egyszerű recept Gyors ételek Kismama étrend Gombás receptek Őszibarack turmix Mintaétrend

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr186575955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása