A mai napon ebédre főzeléket ajánlok. Bár már itt a tavasz, azért friss és igazán tavaszi alapanyagokból még korlátozottan állnak rendelkezésünkre zöldségek, így most még krumpliból készül a főzelékünk.

Íme a mai mintaétrend:

Reggeli:

tojásrántotta kiflivel

Tízórai:

1 db banán

Ebéd:

krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 4 db közepes krumpli
  • 1 db babérlevél
  • 2 ek. liszt
  • 1-1,5 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 3 ek. tejföl

Elkészítés:

A felkarikázott krumplit edénybe teszem és annyi vizet engedek rá, amennyi ellepi és 1 db babérlevéllel és kevés sóval főzni kezdem. Amikor a krumpli félig megfőtt egy másik lábasban rántást készítek úgy, hogy kb. 2 evőkanálnyi liszthez 1-1,5 evőkanálnyi olajat teszek és addig keverem, míg zsemleszínű nem lesz. Majd leveszem a tűzről és kb. 0,5-1 kávéskanálnyi pirospaprikát szórok bele. Gyorsan átkeverem és nagyjából 3 evőkanálnyi tejfölt adok hozzá, illetve egy fél merőkanállal merek ki a krumpli főzőlevéből is és átkeverem a rántást. Abban az esetben, ha a krumplin sok víz maradt, leszedek belőle és így teszem hozzá a rántást. Az egészet átkeverem és hagyom felrottyanni.

Uzsonna:

 joghurt reszelt almával és müzlivel

Vacsora:

kifli vajkrémmel

 

Kommentek formájában továbbra is várom hozzászólásaitokat a mai menühöz.

Szerző: Séfmami  2016.04.01. 14:50 Szólj hozzá!

Címkék: Receptek Mintaétrend Babalét Receptek 1 éves koron túl Mintaétrend babáknak 1 éves kor felett

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr148552550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása