A tavasz ízeihez hozzátartoznak a saláták. Egészségesek és gyorsan elkészíthetőek, mely fontos szempont, ha nincs sok időnk az ebédre.

A mai bejegyzésben egy igazán tavaszi salátát kínálok, amibe belecsempészhetők a friss ízek. Én egy kis bacon-nel tettem laktatóbbá, ami nem túl diétás étel, de egy kevés bacon miatt ne legyen lelkiismeret furdalásunk egy mozgásban gazdag napon.

Hozzávalók:

  • 1 marék rukkola
  • 1 kis fej fejes saláta
  • 1 paradicsom
  • sajt (mozarella/feta/trappista)
  • bacon

Elkészítés:

Elsőként a bacon-t nagyobb szeletekben hagyva elkezdjük pirítani az egyik oldalán, majd ha jól megpirult átfordítjuk. Közben a rukkolát megmossuk és tányérra tesszük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, kicsit feldaraboljuk és hozzákeverjük a rukkolához. A paradicsomot is megmossuk és felkockázzuk, ami szintén mehet a salátához. A sajtot feldaraboljuk és ezt hozzákeverjük a zöldségekhez. Végül rátesszük a saláta tetejére a megpirított bacon-t.

Jó étvágyat hozzá!

Szerző: Séfmami  2016.04.20. 15:18 Szólj hozzá!

Címkék: Receptek Kismama Egyszerű recept Gyors ételek Kismama étrend Tavaszi recept

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr668647666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása