A tavasz ízeihez hozzátartoznak a saláták. Egészségesek és gyorsan elkészíthetőek, mely fontos szempont, ha nincs sok időnk az ebédre.
A mai bejegyzésben egy igazán tavaszi salátát kínálok, amibe belecsempészhetők a friss ízek. Én egy kis bacon-nel tettem laktatóbbá, ami nem túl diétás étel, de egy kevés bacon miatt ne legyen lelkiismeret furdalásunk egy mozgásban gazdag napon.
Hozzávalók:
- 1 marék rukkola
- 1 kis fej fejes saláta
- 1 paradicsom
- sajt (mozarella/feta/trappista)
- bacon
Elkészítés:
Elsőként a bacon-t nagyobb szeletekben hagyva elkezdjük pirítani az egyik oldalán, majd ha jól megpirult átfordítjuk. Közben a rukkolát megmossuk és tányérra tesszük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, kicsit feldaraboljuk és hozzákeverjük a rukkolához. A paradicsomot is megmossuk és felkockázzuk, ami szintén mehet a salátához. A sajtot feldaraboljuk és ezt hozzákeverjük a zöldségekhez. Végül rátesszük a saláta tetejére a megpirított bacon-t.
Jó étvágyat hozzá!