Van olyan nap, amikor csak valami nagyon egyszerűt szeretnénk összedobni a konyhában. Ne menjen el vele sok idő, de ugyanakkor legyen finom. Ilyenkor ideális, ha valamilyen főzelékben kezdünk el gondolkodni.

A mai napra ebédre a zöldbabot választottam és főzelék készült belőle. A zöldbab a cink és folsav tartalma miatt kiemelendő hüvelyes növényünk. Kedvező beltartalmi jellemzői mellett főzeléket nagyon egyszerűen és gyorsan lehet belőle készíteni.

Íme Séfmami mai ajánlata:

Reggeli:

1 darab zsemle, vajjal, szalámival és paprikával, egy pohár gyümölcslé, ami a szezonra való tekintettel lehet friss meggylé is

Tízórai:

1 darab alma, müzliszelet

Ebéd:

zöldbabfőzelék, tükörtojással vagy sült virslivel, abban az esetben, ha orvosunk nem javasolja vagy éppen mi magunk félünk a tükörtojás fogyasztásától

zoldbabfozelek.jpg

Recept:

Hozzávalók 1 főre:

  • 1 marék zöldbab
  • 1,5 kanál olaj
  • 1 kanál liszt
  • 1-2 kiskanál pirospaprika
  • 2 kanál tejföl

Elkészítés:

A zöldbabot annyi vízzel, ami éppen ellepi feltesszük főni. Amikor a zöldbab félig megpuhult egy kis lábasban másfél evőkanál olajat és 1 evőkanál lisztet melegíteni kezdünk folyamatos keverés mellett. Amikor a liszt zsemleszínű lesz, levesszük a tűzről és 1-2 kiskanálnyi pirosparikával megszórjuk. Jól átkeverjük a pirospaprikával és beletesszük a tejfölt is, amivel szintén átkeverjük. Ha a zöldbab megpuhult a tejfölös rántásunkat hozzákeverjük a zöldbabhoz és addig főzzük, míg fel nem rottyan. Eközben tükörtojást vagy sült virslit készítünk hozzá.

Uzsonna:

málnaturmix, korpás keksz

Recept:

Hozzávalók 1 főre:

  • 1 marék málna
  • 3 dl tej

Elkészítés:

A málnát alaposan megmossuk és turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a tejet és alaposan összeturmixoljuk. Ha szükséges édesítjük kedvünk szerint.

Vacsora:

3 szelet pirítós, vajjal és paradicsomkarikákkal

Szerző: Séfmami  2014.07.01. 17:14 Szólj hozzá!

Címkék: Várandósság Receptek Terhesség Főzés Kismama Étrend Nyári étrend Egyszerű recept Gyors ételek Kismama étrend Tudnivalók Kismamáknak Jótanácsok kismamáknak Málnaturmix Málnás receptek Főzelék receptek Mintaétrend

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr676464429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása