Elérkezett az őszibarack szezonja. Nálunk már évek óta úgy alakul, hogy rengeteg őszibarackot fogyasztunk ebben az időszakban. Én viszont nem szeretem mindig ugyanazt, ugyanúgy enni, így próbálom ezt a gyümölcsöt is többféleképp fogyasztani. Lássuk mit készíthetünk őszibarackból kismamaként vagy épp a kisbabánknak.

1. Egyszerűen nyersen

Az őszibarackot fogyaszthatjuk nyersen, megmosva, megpucolva. Néhány hónapos babánknak nyomkodjuk vagy turmixoljuk le a gyümölcshúst. Közel két éves kisfiamnak kis kockára vágom és villával imádja felszurkálni. Így izgalmasabbá tehető az étkezés, ha a baba esetleg elsőre idegenkedik ettől a gyümölcstől.

2. Turmixban

1 éven felüli babáknak és persze felnőtteknek is kiváló tejes turmix készíthető belőle. Tejjel összeturmixoljuk a gyümölcsöt és már fogyasztható is ez a hűsítő és tápláló ital.

3. Őszibaracklé

Ha nagyon sok barackunk van és már nem tudunk vele mit kezdeni, akkor a megpucolt gyümölcsöt turmixoljuk össze vízzel és behűtve kiváló frissítő lesz belőle. Babáknak, mamáknak egyaránt ajánlott.

4. Krémleves

A nyári melegben egy hűsítő leves igazán kiváló. Készülhet csak őszibarackból vagy más gyümölcsökkel együtt egy vegyes gyümölcslevesben is kiváló. Nagyobb gyermekünkkel már fogyaszthatjuk így is. Íme az én őszibarack krémleves receptem:

Hozzávalók:

  • 500 g őszibarack
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 125 g natúr joghurt
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A barackokat felkockázzuk és edénybe rakjuk, amibe annyi vizet töltünk, hogy plusz 1 ujjnyi magasan ellepje. Megfőzzük a barackokat és hozzáadjuk a tejszínt és a pudingport. Az egészet összefőzzük és ha sűrűsödik beletesszük a joghurtot és még egy nagyon rövid ideig főzzük. Ízlés szerint cukorral még ízesíthetjük.

5. Barackos sütemények

A barackból készülhet nagyon sokféle sütemény is. Piték, muffinok, clafoutis, tejpite, de piskótába is beledobálhatjuk a felkockázott gyümölcsöt.

Szerző: Séfmami  2016.07.14. 15:02 Szólj hozzá!

Címkék: Receptek Nyári étrend Barackos receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr68889310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása