Odakint a nyári nagy meleg, mi pedig azon gondolkodunk, hogy hogyan tehetjük elviselhetőbbé a forróságot. Jól esnek ilyenkor a könnyű, nyári, lehetőleg hidegen tálalható levesek.

A mai menüsorból a gyümölcslevest emelném ki. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, hidegen fogyasztható. Javaslom még előző este elkészíteni, lehűteni és másnap a hűtőből kivéve fogyaszthatjuk is. Tehetünk bele bármilyen gyümölcsöt, ami otthon rendelkezésünkre áll. Én most őszibarackból, almából, meggyből és málnából készítettem.

Séfmami mai ajánlata:

Reggeli:

2 szelet kenyér, szalámival, paradicsommal, kocka sajttal

Tízórai:

néhány darab őszibarack

Ebéd:

gyümölcsleves, majd sült virsli párolt zöldségekkel (brokkoli, karalábé, répa, kukorica), feta sajttal (ellenőrizzük, hogy pasztőrözött tejből készüljön!), 2 szelet pirítóssal

A gyümölcsleves hozzávalói 2 személyre:

  • 1-2 darab alma megpucolva, felkockázva
  • 3-4 darab őszibarack megpucolva, felkockázva
  • 1 marék málna
  • 1 marék kimagozott meggy
  • 1 rúd egész fahéj
  • 1-2 citromkarika
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés:

A gyümölcsöket a fahéjjal és a citromkarikákkal egy fazékba rakjuk annyi vízben, hogy ellepje és főzni kezdjük. Amikor a gyümölcsök puhák a tejfölbe belekeverjük a pudingport, egy kevés gyümölcsök alól kimert főzőlevet is tehetünk a tejfölhöz és szűrőn át beleengedjük a levesbe. Vigyázzunk, hogy nehogy összecsomósodjon! Rövid ideig összefőzzük és levesszük a tűzről. Lehűtjük és hűtve tálaljuk. 

gyümölcsleves2.jpggyümölcsleves.jpg

 

 

 

 

Uzsonna:

görögdinnye

Vacsora:

2 szelet kenyér, vajjal, uborkával, paprikával és 1-1 szelet sajttal

Szerző: Séfmami  2014.07.25. 19:04 Szólj hozzá!

Címkék: Várandósság Receptek Terhesség Főzés Kismama Étrend Nyári étrend Egyszerű recept Gyors ételek Kismama étrend Málnás receptek Mintaétrend

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr936544891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása