Odakint a nyári nagy meleg, mi pedig azon gondolkodunk, hogy hogyan tehetjük elviselhetőbbé a forróságot. Jól esnek ilyenkor a könnyű, nyári, lehetőleg hidegen tálalható levesek.
A mai menüsorból a gyümölcslevest emelném ki. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, hidegen fogyasztható. Javaslom még előző este elkészíteni, lehűteni és másnap a hűtőből kivéve fogyaszthatjuk is. Tehetünk bele bármilyen gyümölcsöt, ami otthon rendelkezésünkre áll. Én most őszibarackból, almából, meggyből és málnából készítettem.
Séfmami mai ajánlata:
Reggeli:
2 szelet kenyér, szalámival, paradicsommal, kocka sajttal
Tízórai:
néhány darab őszibarack
Ebéd:
gyümölcsleves, majd sült virsli párolt zöldségekkel (brokkoli, karalábé, répa, kukorica), feta sajttal (ellenőrizzük, hogy pasztőrözött tejből készüljön!), 2 szelet pirítóssal
A gyümölcsleves hozzávalói 2 személyre:
- 1-2 darab alma megpucolva, felkockázva
- 3-4 darab őszibarack megpucolva, felkockázva
- 1 marék málna
- 1 marék kimagozott meggy
- 1 rúd egész fahéj
- 1-2 citromkarika
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A gyümölcsöket a fahéjjal és a citromkarikákkal egy fazékba rakjuk annyi vízben, hogy ellepje és főzni kezdjük. Amikor a gyümölcsök puhák a tejfölbe belekeverjük a pudingport, egy kevés gyümölcsök alól kimert főzőlevet is tehetünk a tejfölhöz és szűrőn át beleengedjük a levesbe. Vigyázzunk, hogy nehogy összecsomósodjon! Rövid ideig összefőzzük és levesszük a tűzről. Lehűtjük és hűtve tálaljuk.
Uzsonna:
görögdinnye
Vacsora:
2 szelet kenyér, vajjal, uborkával, paprikával és 1-1 szelet sajttal