A pozitív terhességi teszt utáni örömöt követően hosszabb-rövidebb idő eltelte után tudatosul bennünk, hogy gyermekünk lesz, akire már most nagyon kell vigyáznunk. Az életünket több téren meg kell változtatnunk, ezek egy részéről már írtam korábbi bejegyzéseimben, de az a tapasztalat, hogy a kismamák ebben az időszakban belsőleg is változnak.

A várandósság sok dolgot megváltoztat, testünkön hatalmas átalakulások mennek végbe, de nemcsak testünk változik, hanem belsőnk is elkezd változni. Érdekes, nem?

Egyre inkább figyelünk befelé, figyeljük a babát, de a baba mellett magunkra is nagyobb figyelmet fordítunk. Saját tapasztalatom az, hogy ilyenkor könnyebben visszaveszünk az addigi életünk tempójából, higgadtabban, nyugodtabban kezeljük a környezetünkben felmerülő feladatokat, nehezebb kihozni minket a sodrunkból, még akkor is ha korábban nagyon temperamentumosok is voltunk. Valahogy az az ember érzése, hogy már a terhesség elejétől kezdve a leendő anya minden energiáját gyermeke és saját maga felé irányítja, hogy mindent megadhasson magának és a babának ebben az időszakban az egészséges fejlődés érdekében. 

Ezt a mindenképp jó értelemben vett befelé fordulást lehet tudatosan is segíteni relaxációs, meditációs gyakorlatokkal. Itt kiemelném a kismamáknak tartott jógaórákat, melyeken nagyon nagy hangsúlyt kap a babára való odafigyelés.

Érdekes megtapasztalni, hogy természetes módon mennyire lecsendesednek a kismamák a babavárás ideje alatt és mennyit változnak belsőleg a 9 hónap alatt.

Végül pedig Séfmami mai ajánlata:

Reggeli:

2 szelet kenyér, vaj, lekvár (javaslom a szilvalekvárt)

Tízórai:

pár darab őszibarack, zabkeksz

Ebéd:

sóskafőzelék, főtt krumplival és tükörtojással (amennyiben az orvos engedélyezi)sóska.jpg

Hozzávalók 1 személyre:

  • egy maréknyi mirelit sóska (én a friss sóskát pucolás és előkészítés után 1 vagy 2 fős adagokban a mélyhűtőben tárolom, így csak elő kell kapni, amikor szükség van rá)
  • olaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • kb. 2 dl tej
  • kb. 2 evőkanál tejföl
  • kevés olaj

Elkészítés:

A sóskát kevés olajon feltesszük egy lábasban a tűzhelyre. Amikor rotyogni kezd beleütjük a tojást, gyorsan átkeverjük, majd beletesszük a lsitet, ezzel is gyorsan átkeverjük, ezután felöntjük tejjel. Amikor felfőtt hozzáadjuk a tejfölt is és ezzel is felfőzzük. Főtt krumplival és tükörtojással tálaljuk.

Uzsonna:

görögdinnye, müzliszelet

Vacsora:

zsemle, sonkával, sajttal, paradicsommal és uborkával

Szerző: Séfmami  2014.07.28. 19:09 Szólj hozzá!

Címkék: Várandósság Receptek Terhesség Főzés Kismama Étrend Nyári étrend Egyszerű recept Gyors ételek Kismama étrend Tudnivalók Kismamáknak Jótanácsok kismamáknak Főzelék receptek Mintaétrend

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr656552379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása