Vasárnap reggelenként jólesik hosszan az ágyban maradni, lustálkodni és gyakran elég későn indítjuk a napot. A vasárnapi menünknek azonban nem szükséges csorbát szenvednie amiatt, hogy kicsit jobban igyekeztünk kipihenni magunkat.

Egy egyszerű vasárnapi étrendet gyűjtöttem össze, aminek az elkészítése nem vesz olyan sok időt igénybe. E mellett nem lehet lelkiismeret furdalásunk a késői ébredés miatt, illetve akár valamilyen vasárnapi programot is nyugodt szívvel szervezhetünk. Uzsonnára pedig kényeztetésül válasszunk valami finom jégkrémet.

Reggeli:

1 szelet kenyér vajjal, kenőmájassal megkenve, paradicsommal, 1 csésze gyümölcstea

Tízórai:eperturmix.jpg

eperturmix 

Elkészítés:

http://sefmami.blog.hu/2014/06/17/csak_az_idenynek_megfeleloen#more6299621 posztban leírtaknak megfelelően.

Ebéd:

pörkölt pulykacombból vagy sovány sertéshúsból, nokedlivel és uborkasalátával

Recepet:

Hozzávalók a pörkölthöz:

  • fél kg pulykacomb vagy sovány sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • olaj

Hozzávalók a nokedlihez:

  • fék kg liszt
  • 1 tojás
  • víz

Elkészítés:

A húst megmossuk és ízlés szerint leszedjük róla a zsírosabb részeket, majd felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk és kevés olajon párolni kezdjük. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, átkeverjük és visszatessszük a tűzre. A hagymára rátesszük a húst is és picit sütjük, majd felöntjük vízzel és lefedjük. Míg a hús puhul elkészítjük a nokedlit. A lisztet egy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk és beleütünk 1 tojást. Elkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk. Ezután elkezdjük a vizet adagolni hozzá addig, míg a tésztánk megfelelő állagú nem lesz. Ez az állag nem szabad, hogy túl híg legyen. Egy másik lábasban vizet forralunk, amibe kevés olajat csepegtetünk, hogy a nokedli ne ragadjon össze, (én vízforralóban szoktam felforralni, majd átönteni a tűzhelyen lévő lábasba) és a forró vízbe nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztát. Én két adagban szoktam a szaggatást elvégezni. Amikor az első adag nokedli feljött a víz tetejére, akkor kész van, kiszedhetjük egy tálba. Mire a nokedlivel elkészültünk remélhetőleg a pörköltünk is megpuhult és tálalhatunk.

Uzsonna:

jégkrém, banánkarikákkal

Vacsora:

2 szelet kenyér, sajttal, paradicsommal, paprikával

Szerző: Séfmami  2014.07.06. 14:45 Szólj hozzá!

Címkék: Várandósság Receptek Terhesség Főzés Kismama Étrend Nyári étrend Egyszerű recept Gyors ételek Kismama étrend Tudnivalók Kismamáknak Jótanácsok kismamáknak Epres receptek Eperturmix Pörkölt recept Nokedli recept Mintaétrend

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr966389997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása