Orvoshoz járni általában nem szeretünk. De a terhesgondozásokra járni egészen más dolog. Ez egy nagyon fontos program a kismama életében és egyben a legtöbb esetben egy olyan program, amit már alig győzünk kivárni. Nagyon fontosnak tartom, hogy ezekre az alkalmakra kismamaként tudatosan készüljünk már jó előre.

Kismamaként rendszeres program a szakorvos, illetve a védőnő látogatása. Ezeknek a látogatásoknak egyrészt az a célja, hogy a minket gondozó szakember megbizonyosodjon arról, hogy a baba és a mama egészségi állapota rendben van, másrészt pedig mi is feltehetjük a bennünket foglalkoztató kérdéseinket az orvosunknak vagy védőnőnknek. És ezekkel a kérdésekkel lehet, és véleményem szerint kell is, előre készülni.

Az orvos vagy védőnő felkeresése előtt vegyünk elő egy papírt, jegyzettömböt és kezdjük el összegyűjteni a felmerülő kérdéseinket. Célszerű, ha nem az időpontunk előtti estén vagy aznap reggel írjuk fel a minket foglalkoztató problémákat, hanem előtte legalább 1-2 nappal már elkezdünk foglalkozni a jegyzeteléssel, azért, hogy legyen időnk átgondolni, hogy mindent összeírtunk-e. Hogy miért fontos ez?

Azért fontos, mert ha előre átgondoljuk és leírjuk a kérdéseket biztosan nem hagyunk ki semmit, nem felejtődik el egyik probléma sem, amit szívesen megvitatnánk. Ezzel biztosítjuk az, hogy jól tájékozottak legyünk a terhesség teljes ideje alatt. Amennyiben ezeken a látogatásokon feltesszük a kérdéseinket nem fordulhat elő az a helyzet, hogy két találkozás között telefonon kell felkeresnünk a szakorvost vagy a védőnőt. Ez persze előfordulhat néhányszor a 9 hónap alatt, de nem szerencsés, ha rutinná válik.

Személyes tapasztalat, hogy az orvos és a védőnő is kedveli, ha valaki felkészülten látogatja meg őket, várják is a kérdéseket és minden apróságra szívesen és készségesen válaszolnak, így hát nyugodtan tegyünk fel minden kérdést és hozzunk fel minden minket foglalkoztató témát a szakorvosi, védőnői látogatások alkalmával.

Végül pedig Séfmami mai menüajánlata:

Reggeli:

ham-and-eggs (amennyiben orvosunk nem tiltott el a tükörtojástól, de ha szabad ennünk ilyet, akkor is jól süssük át a tojást), reszelt sajttal megszórva, 1 szelet kenyér, paradicsom

Tízórai:

korpás keksz, őszibarack

Ebéd:spagetti1.jpg

bolognai spagetti

Hozzávalók 2 személyre:

  • fél kg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 üveg paradicsomszósz
  • borsspagetti2.jpg
  • oregánó
  • bazsalikom
  • spagetti tészta
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Az üvegesre pirított hagymára rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és kicsit megpirítjuk. Amint a hús megpirult ráöntjük a paradicsomszószt és fűszerezzük ízlés szerint oregánóval és bazsalikommal. Fedő alatt puhulni hagyjuk a húst. Eközben forrásban lévő vízbe tesszük a tésztát és megfőzzük. Az elkészült tésztára rászedjük a bolognai szószt, majd a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg és tálaljuk.

Uzsonna:

sárgadinnye

Vacsora:

2 szelet kenyér, szalámival, uborkával, paprikával és sajttal

 

 

Szerző: Séfmami  2014.07.23. 18:02 Szólj hozzá!

Címkék: Várandósság Receptek Terhesség Főzés Kismama Étrend Nyári étrend Egyszerű recept Gyors ételek Kismama étrend Tudnivalók Kismamáknak Jótanácsok kismamáknak Kismama az orvosnál Terhesgondozás Mintaétrend

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr766535367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása