Őszi-téli hónapok kedvelt eledele a sütőtök. Nálam gyakran egy sütőtökből többféle étel is készül párhuzamosan, hogy kicsit változatosabbá tegyem a fogyasztását. Gyakran készítek belőle egy jó meleg levest, a maradékot pedig felszeletelem és megsütöm, amit így sütve fogyasztunk. Ha pedig ezt is megunjuk, akkor készülhet belőle egy muffin.
Az ötlet onnan jött, hogy a megsütött sütőtököt a kisfiam az egyik nap nem fogadta el, majd másnap sem szeretett volna belőle enni. Nem válogatós gyerek, így furcsálltam is a dolgot, de a problémát orvosolandó és a sütőtököt elpusztítandó elkészítettem belőle egy adag muffint, aminek már óriási sikere volt. Kiváló reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is.
Hozzávalók:
- 3/4 bögre sült sütőtök
- 1 bögre liszt
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 dl tej
- 50 ml olaj
Elkészítés:
A sütőtököt kikaparjuk a héjából és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojás és a tejet, végül az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport és hozzáöntjük a sütőtökös keverékhez. Jól eldolgozzuk és kivajazott muffin formákba töltjük. 180 fokon nagyjából 20 percig sütjük.
Ebből 12 adag lesz, de ne lepődjünk meg, mert nem túl nagyok. Nálam pont jó méretűek voltak egy közel másfél éves babának.