Sokszor hallom, hogy anyukák teszik fel egymásnak a címben lévő kérdést. Gyakran kérdezgetik egymást, hogy ki mit ad enni gyermekének. Ebből jött az ötlet, hogy néhány napi menüt megpróbálok összeállítani, amiből ihletet meríthetnek az édesanyák.

Nálunk szerencsére az a helyzet állt elő, hogy a kisfiam gyakorlatilag mindent megeszik, amit elé rakok, így nincs probléma azzal, hogy valamilyen ételt ki kell kerülni a gyerek válogatóssága miatt. A napi menüajánlataim is úgy fognak elkészülni, hogy lesz benne mindenféle étel.

Alapelv, hogy megpróbálok szezonális alapanyagokat felhasználni, illetve kerülni a cukrot, cukrozott ételeket. Továbbá nagyon gyors és egyszerű ételeket igyekszem javasolni, ami egy anyuka sokszor nagyon szűkös idejébe is belefér.

Jöjjön az első napi menü 1 éven felüli babáknak.

Reggeli:

1 db vajas kifli

Tízórai:

1 db banán

Ebéd:

roston sült csirkemell sült céklával és répával

Elkészítés:

A répát felkarikázzuk, a céklát felkockázzuk és kicsit megolajozott tepsibe rakjuk. Tetejét picit sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedve 180 fokon sütjük, míg meg nem puhulnak a zöldségek. A szeletelt csirkemelleket enyhén sózva és borsozva olíva olajon megsütjük. 

Uzsonna:

Joghurt reszelt almával

1 db narancs

Vacsora:

1 db vajas kifli, sonkával

 

 

Szerző: Séfmami  2016.02.04. 13:34 Szólj hozzá!

Címkék: Receptek Étrend Egyszerű recept Babalét Receptek 1 éves koron túl Mintaétrend babáknak 1 éves kor felett

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr1008359394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása