Odakint tombol a nyár és a nagy meleg nem hozza meg a kedvet ahhoz, hogy sok időt töltsünk a konyhában. Ráadásul a babavárással kapcsolatos teendők is csak szaporodnak. Egy zsúfoltabb napra állítottam össze mai menüajánlatomat.
A mai ajánlatban tízóraira szedret ajánlok, amelynek igen kedvező tulajdonságai vannak. Vitaminokban nagyon gazdag gyümölcsünk, melyek közül az A, B1, B6, C vitamin és folsav tartalma említendő. Vitamintartalma mellett ásványi anyagokban is gazdag, mint a kálium, kálcium, mangán, vas, réz, magnézium, illetve antioxidáns flavonoidtartalma is kiemelendő. Nyersen fogyasztva jutunk hozzá leginkább a benne rejlő vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, de szörpként vagy lekvárként elkészítve is csak ajánlani tudom.
Tipp: jégkocka tartóba tegyünk 1-1 szem szedret és engedjünk rá vizet, majd fagyasszuk le. Nagyon jól fog mutatni a nyári melegben ez a szedres jégkocka a poharunkban.
Séfmami mai ajánlata:
Reggeli:
szilvalekváros kenyér vagy zsemle (mert a szilvalekvár kifejezetten jót tesz az emésztésnek), 1 bögre kakaó
Tízórai:
egy marék szeder
Ebéd:
sült csirkecomb párolt zöldségekkel és feta sajttal (a csomagoláson ellenőrizzük, hogy a sajt pasztőrözött tejből készüljön!)
Uzsonna:
zabkeksz, őszibarack
Vacsora:
1 pár virsli, zsemlével, mustárral