Számomra a hétvégékre a legnehezebb összeállítani a menüsort. Ez okozza a legtöbb fejtörést. Mai bejegyzésemben egy kis ötletet adok azoknak, akik hasonló cipőben járnak.
Mai bejegyzésem középpontjában az ebéd áll, melynek keretében egy könnyen elkészíthető ételt mutatok be. Remélem sokak tetszését elnyeri.
Séfmami ajánlata hétvégére:
Reggeli:
2 szelet kenyér, vajjal, sajttal és uborkával
Tízórai:
őszibarack, müzliszelet
Ebéd:
paradicsomos húsgombóc, főtt krumplival
Hozzávalók 2 személyre:
- fél kg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- fél csésze rizs
- 1 db tojás
- 1-2 doboz sűrített paradicsom vagy paradicsomlé
- kevés cukor
- a rántáshoz 2-3 evőkanál olaj és 1-2 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csésze víz
- kockára vágott főtt krumpli
Elkészítés:
A darált húst a kockára vágott vöröshagymával, a pirospaprikával, kevés sóval, borssal, a tojással és a rizzsel összekeverjük és gombócokat formázunk belőle. Egy lábasba feltesszük főni a vizet kevés ételízesítővel. Amikor a víz forr a húsgombócokat beletesszük. Eközben elkészítjük a rántást: az olajat és a lisztet melegíteni kezdjük, amikor zsemleszínű, akkor levesszük a tűzről, várunk 1-2 percet és beletesszük a pirospaprikát, átkeverjük, majd felöntjük vízzel. Az elkészült gombócokat kivesszük a vízből és főzőlébe belerakjuk a sűrített paradicsomot vagy paradicsomlevet és a rántást. Ezt összefőzzük és ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük. Főtt krumplival tálaljuk.
Uzsonna:
sárgadinnye
Vacsora:
2 szelet kenyér, vajjal, szalámival, sajttal és paradicsommal