A mai napon ebédre főzeléket ajánlok. Bár már itt a tavasz, azért friss és igazán tavaszi alapanyagokból még korlátozottan állnak rendelkezésünkre zöldségek, így most még krumpliból készül a főzelékünk.
Íme a mai mintaétrend:
Reggeli:
tojásrántotta kiflivel
Tízórai:
1 db banán
Ebéd:
krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 4 db közepes krumpli
- 1 db babérlevél
- 2 ek. liszt
- 1-1,5 ek. olaj
- 1 kk. pirospaprika
- 3 ek. tejföl
Elkészítés:
A felkarikázott krumplit edénybe teszem és annyi vizet engedek rá, amennyi ellepi és 1 db babérlevéllel és kevés sóval főzni kezdem. Amikor a krumpli félig megfőtt egy másik lábasban rántást készítek úgy, hogy kb. 2 evőkanálnyi liszthez 1-1,5 evőkanálnyi olajat teszek és addig keverem, míg zsemleszínű nem lesz. Majd leveszem a tűzről és kb. 0,5-1 kávéskanálnyi pirospaprikát szórok bele. Gyorsan átkeverem és nagyjából 3 evőkanálnyi tejfölt adok hozzá, illetve egy fél merőkanállal merek ki a krumpli főzőlevéből is és átkeverem a rántást. Abban az esetben, ha a krumplin sok víz maradt, leszedek belőle és így teszem hozzá a rántást. Az egészet átkeverem és hagyom felrottyanni.
Uzsonna:
joghurt reszelt almával és müzlivel
Vacsora:
kifli vajkrémmel
Kommentek formájában továbbra is várom hozzászólásaitokat a mai menühöz.