Az első szülinap nagy fordulópont. Épp ezért általában szeretnénk nagyon emlékezetessé tenni, hiszen ez talán az első olyan ünnep, amit gyermekünk már kicsit élvez is. A szülinapi torták sok családban nagyon fontos részei az ünneplésnek. Vagyunk úgy egy páran, hogy nem szeretnénk cukrászdából rendelni, hanem saját kezűleg készítjük el. Ez akkor igazán fontos, amikor babánk még csak az első szülinapját ünnepli, így még az alapanyagok kiválasztása is korlátozott.

Az első szülinap környékén sok baba már szinte mindent eszik, de azért a cukrozott, mesterségesen édesített ételeket ilyenkor még sokan szigorúan kerüljük. Én is törtem a fejem, hogy mi a megfelelő torta vagy inkább tortaféleség, amit a kisfiam szívesen elfogyaszt, nem tartalmaz olyan alapanyagokat, amiket kerülünk és végül egy zabpelyhes alapú gyümölcsös-túrós minitortát készítettem.

Banános-túrós mini zabpehelytorta

Hozzávalók:

  • kb. 1-2 marék zabpehely
  • 1 kisebb banán (vagy más gyümölcs ízlés, illetve idény szerint)
  • 100 g túró

Elkészítés:

A zabpelyhet kevés vízben puhára főzzük. A banánt villával összenyomjuk és összekeverjük a túróval. Egy kis tányérra kör formában eligazítjuk a zabpelyhet. Ez lesz a torta alja. Erre ráhalmozzuk a gyümölcsös-túrós tölteléket és erre újra egy zabpelyhes lapot teszünk, majd ismét a gyümölcsös-túró és végül egy zabpehely lap. Az egész torta tetejét gyümölccsel díszíthetjük, én banánkarikákat szeleteltem rá. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jobban összeálljon. Az ünneplésnél ne felejtsük a gyertyát a tetejéről!

 

Szerző: Séfmami  2016.08.03. 14:36 Szólj hozzá!

Címkék: Receptek Torta Babalét

A bejegyzés trackback címe:

https://sefmami.blog.hu/api/trackback/id/tr18932130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása